Bolt felújítás

Családi vállalkozásunk van szüleimmel és testvéremmel. Egy kutyakozmetikát és állateledel kis- és nagykereskedést működtetünk a XI. kerületben. Szerencsére kiterjedt ügyfélkörrel rendelkezünk, így amikor eljött a bolt felújítás ideje, akkor nem volt probléma a miből oldjuk meg ezt a projektet kérdése. Mert hát lássuk be, nagyon sok magyar cég abban a hitben van és működteti vállalkozását, hogy éljünk a mának, és felejtsük el a holnapot, és idővel csodálkoznak, hogy csökken a vevőkörük, mert egyszerűen nincs kedvük bemenni egy lepusztult, lelakott boltba.

Bolt felújítás buktatói

Szerintem a legfontosabb feladat ilyenkor, hogy a lehető legmegbízhatóbb és szakszerűségben maximalista csapatot találjuk meg, akik úgy tekintenek a bolt felújítás feladatára, mintha a saját házukat vagy éppen lakásukat újítanák fel. Ezt a feladatot kellett nekem megoldanom a családi kupaktanács döntése szerint. Nem nagyon volt ismeretségem ezen a szakterületen, így barátokat és az internetet „faggattam”, kikkel vegyem fel a kapcsolatot bolt felújítás projekttel kapcsolatban.

Így bukkant fel többször is az Amelis cég neve, bolt felújítás Amelis.

bolt felújítás

Hogyan érdemes a bolt felújítás feladatának nekiállni?

Én ezt nagyon leegyszerűsítettem, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy semmilyen, azaz zéró tapasztalatom nem volt ezen a területen. Felhívtam a céget, és időpontot egyeztettem velük, a bolt felújítás minden részletének és engedélyeztetésének a megbeszélése érdekében. Amikor megérkeztem hozzájuk egy végtelen kedves és családias környezet fogadott, mindazonáltal sugárzott belőlük a profizmus és a szakértelem. Már a belépést követően tudtam, hogy a lehető legjobb helyen járok.

A cégvezető hölggyel beszélgettem először, aki a bolt felújítás legaprólékosabb titkait, részleteit és buktatóit bemutatta. Tette mindezt nem azért, hogy elriasszon, pont ellenkezőleg. Az volt a célja vele, hogy rávilágítson arra, hogy ezt nem szabad elkapkodni és, hogy az a plusz idő és költség, ami az előkészítésre fordítódik, az a tényleges bolt felújítás során, hatványozottan meg fog térülni. Mert mindennek az alapozás a legeslegelső részlete.

Amikor nekiláttunk a kivitelezésnek, addigra az Amelisosok az összes engedélyt és szükséges terv és kivitelezési dokumentációt beszerezték és elkészítették, majd teljes csapattal vonultak fel, hogy nekikezdjenek a munkálatoknak. A tervek szerint egy, maximum másfél hónapot lőttek be, mint kivitelezési idő, és erre a két hónapra, mi egy csökkentett profillal, de egy konténerbe tudtuk költöztetni a cégünket. És ezt az ötletet is ők vetették fel, hogy amennyiben van olyan dolog, amit egy ilyen megoldással tudunk végezni, akkor miért mondjunk le ezekről az apró fillérekről? És mennyire igazuk volt. Képzeljétek el, hogy a legrosszabb hónapunk bevételének majdnem a 60%-át meg tudtuk így is termelni! Egyszerűen ez amikor nekikezdtünk eszünkbe sem jutott és így utólag nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy velük hozott össze a sors!

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszettShare on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin